Om Anna

Jag heter Anna Sundström Lindmark och har skrivit och berättat i hela mitt liv. Innan jag lärde mig skriva, målade jag och talade in min berättelser på band. Jag behövde bearbeta upplevelser på det viset, särkilt de jobbiga.

2002 bestämde jag mig för att bli journalist. I det yrket var nyfikenheten och inlevelseförmågan min största framgångsfaktor samt att jag älskar att berätta. Ofta ville jag skriva om människor som befann sig utanför normernas ramverk. Hos dessa fann jag visdom och inspiration. Ibland tänkte jag att det var mig själv jag berättade om. Känslan av att skava som en pusselbit som aldrig riktigt passar in någon stans. Kanske var det också därför som jag efter sex år som tillsvidareanställd journalist valde friheten framför tryggheten och startade eget företag.

2009 påbörjade jag ett bokprojekt om min farfar uppfinnaren Alvar Lindmark.

I mars 2016, efter över sex och ett halvt års arbete släpptes äntligen boken I skuggan av ett geni- Arvet från uppfinnaren som tog hissen upp till himlen.

Parallellt med mitt skivande har jag jobbat med det muntliga berättandet, samt hållit kurser i skrivande med fokus på läkning.