Jag hade förberett mig. Jag är väl inte naiv eller. Alla blir refuserade. Astrid Lindgren, Beatles, JK Rowlings… Alla har de blivit avvisade.

Nu är jag en i gänget. Men det känns ändå som en kniv i hjärtat varje gång. Oavsett orsaken.

Jag har redan hunnit med att få fem negativa besked från förlag. Två var snarlika. Tyckte att mitt manus inte passade deras utgivning. Ett var skickat som av en automatisk automat till min brevlåda. Kanske var det en automat som läst, en maskin. Kanske hade ingen människa orkat läsa min text. Det var det hårdaste.

En refusering som jag fick via mail trodde jag först var ett positivt besked. Det mäktiga förlaget gav mig lovord och hejarop. Skrev att manuset hade så mycket kvalitéer – men det behövde omarbetas. Jag fick höra av mig igen, när jag gjort förändringar.

Det femte förlaget tog tid på sig. Var mycket snälla positiva i sitt mail. Men konkurrensen var för hård för att jag skulle kunna passera nålsögat . De tackade nej.

Jag ljuger naturligtvis. Jag har aldrig fått en kniv i hjärtat. Men ur balans blir jag av refuseringar. Det är sanning.

 

Ungefär så här.

555816_10151391076347689_1281228765_n