Bild 2013-09-19 kl. 11.22Hunden är rastad. Barnen i skolan. Kaffet är klart. Äntligen skrivro. Eller…kanske… inte. Min larviga ringsignal och ett mobilnummer på displayen. Spännande. Eller…

– Hallå hallå. Är det Anna jag talar med?

– Mm.

– Men så trevligt. Jag ringer från företaget Företaget och har ett jättebra erbjudande till dig som egen företagare. Hoppas att jag inte stör.

– Mm

– Jättebra Anna. Jo vi håller på att lansera våran fantastiska superprodukt. Ett mobilt bredband som gör att du kan surfa när du vill. Hur mycket du vill. Var du vill. Och som egen företagare är ju tiden väldigt värdefull. Eller hur. Så då passar ju det jättebra. Och allt detta bara till det låga priset Superpris och inte nog med det. Du får en dator och en massa tjänster och du kan ringa när som helst och garanti om det går sönder och det är ju jättebra eller hur?

– Mm

– Men då undrar jag bara hur många du vill ha. Du kan beställa upp till tre stycken. Hur många är ni i företaget?

– Alltså det är bara jag och jag måste fundera på om jag behöver det här.

– Men tiden för dig som egen företagare är ju så värdefull för dig. Och du kan surfa när du vill.

– Men alltså. Du kanske hör att jag är osäker. Det är just det med tiden. Den är ju värdefull som sagt. Jag har inte tid att sätta mig in i det här. En halv dags jobb är det att utröna om jag behöver en Superprodukt och om jag har råd med detta Superpris. Jag har annat att göra. Kan inte det här med teknik.

– Men då kan vi ju kika på det nu. Vad är problemet.

– Det funkar inte så för mig. Ring i morgon.

– Tyvärr. Erbjudandet gäller bara idag.

– Alltså jag orkar inte med fler prylar. Jag vill ha inspiration och skrivro. Jag vill inte kunna surfa när jag vill, för då kanske jag börjar surfa iväg och kolla på youtube när jag borde jobba. Då får ju jag inget skrivet och mitt jobb är att skriva. För att skriva behöver jag lugn.

Jag tittar ut genom fönstret och tänker att jag vet att jag borde säga NEJ TACK. Men jag är samtidigt osäker. Han verkar ju vara så säker på att det är en Superprodukt. Tänk om jag ångar mig.

– Men om du vill kan jag ringa senare i eftermiddag. Så får du tänka.

– Okej. Gör det.

Sedan börjar jag googla superprodukten och surfar vidare på nätets stora våg av möjligheter. Tiden går. Min värdefulla tid sveper iväg som en surfingbräda i stormen.